Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på stiftelsen för internetinfrastruktur och invald i Internet Hall of Fame, guidar oss i datasäkerhet. Foto: Alfred Wreeby / Sveriges Radio
Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på stiftelsen för internetinfrastruktur och invald i Internet Hall of Fame, guidar oss i datasäkerhet.
Spaning

Är det värt att lägga tid på komplicerade lösenord?

Därför är lösenordet till din mejl extra känsligt
8:05 min

Hur många lösenord måste man ha? Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på stiftelsen för internetinfrastruktur och invald i Internet Hall of Fame, guidar oss i datasäkerhet. 

Därför är lösenordet till din mejl extra utsatt - lyssna!

Kapning av kreditkortsnummer, lösenord och diverse intrång är vardag på våra hemdatorer. Nordegren & Epstein undersöker om noga uttänkta, avancerade lösenord är slöseri med tid?

Borde vi istället ställa tuffare krav på dem som tillverkar operativsystem? Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på stiftelsen för internetinfrastruktur och invald i Internet Hall of Fame, kommer till studion och guidar oss i datasäkerhet. 

Lyssna på expertens tips här!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".