Kampucha
1 av 2
Sara Wicklin, receptutvecklare visar ingredienserna till Kambucha. Thomas Nordegren är skeptisk. Foto Anders Backlund/Anne Ibelius.
Trender

Kombucha: äcklig eller en smaksensation?

Kambucha - svampen som fått en renässans.
14 min

Den här bleka svampen är trots sitt inte särskilt aptitliga utseende hälsofolkets nya älskling: kombucha. Sara Wicklin, kock och receptutvecklare hjälper oss att förstå hur den ska hanteras och Anna Blücher, mikrobiolog och biotekniker, förklarar svampens inre. 

Rätt hanterad, processad, silad och spetsad kan den nämligen ge välsmakande alternativ till t ex alkoholhaltiga måltidsdrycker. Rätt hanterad alltså.

Har du någon erfarenhet av de välsmakande hälsodryckerna? Eller av de misslyckade varianterna?

För eller emot - berätta vad du tycker!


Så här kan du höra av dig till oss!

Vi finns på Facebook!

Skriv ett mejl!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".