Louise Epsteins semlor utan mandelmassa. Istället har hon gjort massan av solrosfrön respektive hasselnötter. Och socker!
Louise Epsteins semlor utan mandelmassa. Istället har hon gjort massan av solrosfrön respektive hasselnötter. Och socker! Foto: Anna-Karin Ivarsson/Sveriges Radio
Louise håller sitt löfte på Fettisdagen

Äntligen dags för Louise alternativa mandelfria semla

5:20 min

Louise säger att hon har bakat miljövänliga semlor med någonting annat än mandelmassa som fyllning så det blir provsmakning i studion. Thomas säger sig vara skeptisk. Vi får väl höra hur det går!

Recept på Louise Epsteins mandelfria solrosmassa:

  • Ta ungefär 2 deciliter torkade solrosfrö, rosta dem lätt i en torr stekpanna och kör dem sedan i en matberedare/mixer tills de har blivit en massa som påminner om jordnötssmör. Tar en stund.
  • Söta med florsocker eller honung vad du gillar bäst.
  • När det är dags att göra semlan blanda solrosfrömassa med bullinkråm och lite ovispad grädde. Lägg detta i semlan på vanligt sätt och toppa med grädde.


Hör av dig till oss:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista