70 plus och maktfaktorer: Bernie Sanders, påven och Sten Heckscher. Foto: John Minchillo & John Bazemore/AP/TT, Henrik Montgomery/TT och Tomas Oneborg/SvD/TT
70 plus och maktfaktorer: Bernie Sanders, påven och Sten Heckscher. Foto: John Minchillo & John Bazemore/AP/TT, Henrik Montgomery/TT och Tom

Hur attraktiva är personer 55+?

Ser vi en ny trend mot åldersdiskriminering?
14 min

Trygghetsrådets vd Carl-Gustaf Leinar och HR-direktören Lena Hadad hjälper oss att trendspana kring vad som är hett på anställningsfronten.

Igår blev det ju klart att förra rikspolischefen Sten Heckscher, 73 år, ska leda den externa granskningen av Macchiarini-affären. På senare tid har vi också läst den ena artikeln efter den andra om pensionerade läkare, sjuksköterskor, poliser och lärare som kallas in för att jobba. Hur heta är 50-plussarna på arbetsmarknaden egentligen? Är det en ny trend att äldres erfarenhet uppskattas mer än förr eller är det bara gott om jobb och ont om arbetskraft?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".