Peter Schneider Vingesköld, biodlare.
Peter Schneider Vingesköld, biodlare. Foto: Anders Backlund.

Brännpunkt bi - efterfrågan allt större

Bin - populära men hotade.
14 min

Intresset för biodling har ökat i Sverige under flera år, samtidigt som hoten mot deras överlevnad är flera. Hur mår egentligen bina? Det undrar Louise Epstein.

Därför har vi bjudit in Eva Forsgren, samverkanslektor i biodling med inriktning bihälsa vid Sveriges lantbruksuniversitet, och biodlaren Peter Schneider Vingesköld till dagens program.


Programmet Nordegren & Epstein i P1 utgår från personerna Thomas Nordegren och Louise Epstein som tillsammans förhåller sig till aktuella ämnen som ibland kan få radiopubliken att skratta, andra gånger blir några riktigt upprörda och förhoppningsvis väldigt sällan är lyssnaren helt likgiltig.

Vill du höra av dig till oss?

Nordegren & Epstein i P1 finns på Facebook - här hittar du sidan där du kan diskutera dagens program med andra lyssnare.

Det går också bra att mejla!

Vill du tycka till om programmet eller har tips på ämnen eller funderingar kring det vi har sagt. Hör av dig till oss på mejl!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".