Louise Epstein undrar om du har varit med om att en guide har överdrivit eller farit med osanning? Eller när har du själv guidat och kanske brett på lite mer än lämpligt?
Louise Epstein undrar om du har varit med om att en guide har överdrivit eller farit med osanning? Eller när har du själv guidat och kanske brett på lite mer än lämpligt? Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Problemet med de övertända guiderna

Jan Olofsson om guider som överdriver
6:15 min

Thomas Nordegren och Louise Epstein har pratat en del om äldre tiders toalettvanor. Men vad utspelade egentligen sig på medeltidsborgen Glimmingehus?


Borgen Glimmingehus har haft problem med övertända guider som skarvat en hel del kring exempelvis hur rövskrapan har använts.

Jan Olofsson, platsledare Glimmingehus, håller med Louise Epstein när han får frågan.

- Ja det stämmer nog, här har det nog gått lite för långt, det är något vi får diskutera sinsemellan hur vi gör när vi möter just barn och skolklasser säger Jan Olofsson i Nordegren & Epstein i P1. Vill du höra av dig till oss?

På vår Facebooksida kan du diskutera programmet med andra lyssnare. Men det går också bra att mejla. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".