Så ska rätt låtval stärka Boris Johnson

12 min

Hur går det för Boris Johnsons vikariat som Storbritanniens utrikesminister? Och kan Van Morrison hjälpa honom genom höstens politiska utmaningar?

Idag är Thomas och Louise tillbaka i radio efter sommaruppehållet. Under sommaren har Louise funderat över Brexit i allmänhet och Boris Johnson i synnerhet. Hur har det egentligen gått för honom som vikarierande utrikesminister för Theresa May? Parisa Khakuei, Ekots utsände i Storbritannien, medverkar i dagens talkshow.

Det kom starka rektioner när han utsågs till tillfällig minister, men vad har hänt sedan dess? – Det har inte hänt så mycket när det kommer till Brexit hittills, förutom att pundet har rasat. Men jag tror att den ironiska tonen som finns mot Boris Johnson kommer att lugna sig när han börjar presentera resultat. Hittills har han faktiskt inte fått gjort så mycket, säger Parisa Khakuei.

Dessutom går vi igenom Boris Johnsons låtlista. Hur kommer hans musiksmak att påverka höstens politiska utveckling? Och vilken låt bör han ha i lurarna för att göra bra ifrån sig? – Jag tror att Boris Johnson behöver den klassiska musiken för att kunna luta sig tillbaka och finna lugnet, säger Parisa Khakuei.

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist