Louise Epstein under en av radioparkens stora ekar.
1 av 2
ska det handla om stora ekar. Hur gör jag om jag vill att en ek i min närhet ska frodas så att den blir gigantisk i framtiden? Och varför är trädet viktigt för den biologiska mångfalden? Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Miguel Jaramillo, handläggare på Länsstyrelsen Stockholms naturvårdsenhet framför en av ekarna i radioparken i Stockholm.
2 av 2
Miguel Jaramillo, handläggare på Länsstyrelsen Stockholms naturvårdsenhet framför en av ekarna i radioparken i Stockholm. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Träd

Biologens tips: Så får du en ek att bli flera hundra år gammal

6:22 min

Louise Epstein har en ek utanför fönstret som hon vill ska få växa sig riktigt stor och få finnas kvar för kommande generationer. Men vad måste man göra egentligen om man vill skämma bort en ek?

Vi frågar en expert ...Medverkande: Miguel Jaramillo handläggare på Länsstyrelsen i Stockholms naturvårdsenhet. Louise Epstein programledare Sveriges Radio P1 Nordegren & Epstein i P1 Sveriges Radio.

Har du en ek i närheten av där du bor som är riktigt stor? Skicka gärna en bild till oss och berätta var i landet din favoritek står.


Här kan du höra av dig till oss:

Här hittar du oss på FacebookGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".