Mette Aakerholm Gardell, dokumentärfilmare som tränar balett med Verklighetens ballerinor, Agneta Ståhle, professor i sjukgymnastik KI gör en balettpose och tittar på varandra och skrattar varmt.
1 av 2
Mette Aakerholm Gardell, dokumentärfilmare och Agneta Ståhle, professor i sjukgymnastik vid Karolinska Institutet. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Louise Epstein och Thomas Nordegren gör balettposer i Radioparken. Louise Står på ett ben och och har armarna över huvudet. Thomas balanserar på ett ben.
2 av 2
Är tiden efter 50 den rätta att ge sig på långdistanslöpning till eller att träna balett? Vi undersöker hur man ska tänka när det gäller kvinnokroppen och träning efter att man så att säga kommit "halvvägs". Vad mår vi bäst av? Det frågar sig Louise Epstein. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Dans och hälsa

Balett vid femtio: Kan alla finna sin inre ballerina?

10 min

Louise Epstein frågar sig i dagens program hur man bör träna när man passerat femtio, och är det möjligt att bli stark som ett lejon?


Agneta Ståhle som är professor i sjukgymnastik förklarar vad träning ger och så här beskriver Mette Aakerholm Gardell om hur det kändes att finna sin inre ballerina i dansgruppen Verklighetens ballerinor där hon nu tränar regelbundet.

Här kan du läsa mer om Verklighetens Ballerinor

Här kan du se ett videoklipp där Agneta Sthåle visar balansövningar

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".