Thomas Nordegren håller upp en Rolling Stones t-tröja.
Thomas Nordegren har en liten speciell vurm för Rolling Stones eftersom de var stora när han var barn. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Basisten Daryl Jones - en evig vikarie i Rolling Stones?

5:08 min

Nu kommer rockgruppen Rolling Stones nya skiva Blue and lonesome. Men varför är Daryl Jones inte med på bilderna? Han har spelat bas i Rolling Stones sedan 1994.

Är det okej att räknas som vikarie efter över 20 år på jobbet?

Thomas Nordegren har en liten speciell vurm för Rolling Stones eftersom de var stora när han var ung.

När Thomas har sätt bandet på olika arenor under deras spelturnéer så är basisten Daryl Jones med och spelar. Men han har också gjort en annan observation.

- Ibland när de har spelat färdigt eller mellan låtarna och de andra i bandet tar ett steg fram i strålkastarljuset så tar han (Daryl) ett steg bakåt, berättar Thomas. 

Han berättar också att han la märke till att på bilderna från bandets stora utställning i London så var Daryl inte ens med.

Så nu undrar Thomas hur det är att ha Stones som arbetsgivare med dessa villkor.

I en intervju som Thomas har läst på BBC:s hemsida säger Daryl Jones bland annat att: 

"Han som 55-åring fortfarande är lillpojken", och att: "Det där går nog aldrig bort" och att: "Jag gissar att jag alltid kommer att vara den nya killen i denna lilla exklusiva klubb men efter 20 år känns det lite konstigt".

Louise Epstein tycker det är dags för Mick Jagger att handla.

- Mick Jagger får styra upp det här, säger hon i Nordegren & Epstein i P1.

Mer om Thomas och Louise snackisar!

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".