Thomas Nordegren har bjudit in vildandsexperten Lina Jansson, första assistent på Ringmärkningscentralen, Enheten för miljöforskning och övervakning, Naturhistioriska Riksmuseet. På bilden ler hon in i kameran.
Thomas Nordegren har bjudit in vildandsexperten Lina Jansson, första assistent på Ringmärkningscentralen, Enheten för miljöforskning och övervakning, Naturhistioriska Riksmuseet. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio.

Ornitologiska faktafel i Vildandens klagan!

11 min

Stämmer det som lyssnaren Evert Frisk skriver att den vildandsmake som besjungs som skjuten redan skulle ha förlupit hemmet ändå?

Många har hört av sig om den sorgliga sången Vildandens klagan, bland annat om att sångtexten bygger på ett biologiskt missförstånd.

Thomas Nordegren har bjudit in vildandsexperten Lina Jansson, första assistent på Ringmärkningscentralen, Enheten för miljöforskning och övervakning, Naturhistoriska Riksmuseet för att få besked.

Programledare: Thomas Nordegren Bisittare: Louise Epstein 

 

Skriv till oss:

Relaterat

Mer om Vildandens sång

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".