Gräla och skrik för kärlekens skull

11 min

Nora Nilsson tillhör de som grälar. Hon beskriver känslan i Århundradets kärlekskrig som ett djuriskt inneboende tryck och hon tycker att det är viktigt att kunna gräla.

"Vi måste krocka för att kunna leva tillsammans"

Håller du med ...

Skådespelarna Lennart Jähkel och Cecilia Nilsson tillbringar just nu kvällarna med att bråka med varandra inför publik i föreställningen Århundradets kärlekskrig av Ebba Witt Brattström som just nu spelas på Kulturhuset Stadsteatern.

Vi bjöd in dem till Nordegren & Epstein in P1 för att höra dem berätta om hur det känns. Kan det till och med vara befriande?

Dessutom bjuder de på ett smakprov av de grälscener som är en stor del av innehållet i

– Det är väldigt rakt på känslan och det är ett fantastiskt språk att jobba med, säger Cecilia Nilsson.

Gästar gör också pjäsens regissör Nora Nilsson. - Jag har en idé om att göra den allmängiltig så att fler kan ta till sig av det. Det finns så många olika sätt att gräla och det är ganska roligt, säger hon. Och Lennart Jähkel tillägger att pjäsen inte bara är nattsvart.

– Det finns också en väldig humor i det hela, säger han.

Nora Nilsson beskriver känslan som i Århundradets kärlekskrig som ett djuriskt inneboende tryck som kommer ut, men att det också finns ett hopp i föreställningen. Och Nora tror att det är viktigt att kunna gräla.

- Jag tillhör de som grälar. Vi måste krocka för att kunna leva tillsammans och gå vidare, säger hon.

Lyssna på hela inslaget och hör ett smakprov ur föreställningen

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Naila Saleem

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista