Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Louise Epstein och Johar Bendjelloul undrar vad ni tycker om idén att äta mer vildsvin i stället för vanligt fläsk? På bilden håller de i en tallrik och ett par bestick.
Louise Epstein och Johar Bendjelloul undrar vad ni tycker om idén att äta mer vildsvin i stället för vanligt fläsk? Foto: Björn Andersson/ Sveriges Radio
Lyssna
(15 min)

Därför är vi så dåliga på att äta vildsvin

Publicerat tisdag 29 augusti 2017 kl 16.20

Det finns ungefär 300 000 vildsvin i Sverige, de bökar runt och ibland jagar de människor. Skulle man inte kunna göra vildsvinet till en vardagsrätt i Sverige - så att denna stora resurs kom till användning istället för att bara vara en plåga?

I inslaget hör du Torsten Mörner på Viltmatakademien och Niklas Kälvegård på Ica svara på om vad det tycker att det finns för potential och hinder för att vildsvinet ska hamna oftare på våra tallrikar i dag.

Diskussion

Vad tycker du om idén att äta mer vildsvin i stället för vanligt fläsk? Vissa menar att våra grisar inte mår bra i sin fångenskap i livsmedelsindustrin, samtidigt finns stora mängder vildsvin som löper fritt och ställer till problem.

Vad tycker du?

Här kan du läsa fler svar från våra lyssnare 

Vill du också höra av dig till programmet går det bra att mejla oss! nordegrenepstein@sverigesradio.se

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".