Falsk identitet. Hyllad serie där vi följer agenterna inom den hemligaste avdelningen inom den franska underrättelsetjänsten.
1 av 2
Falsk identitet. Hyllad serie där vi följer agenterna inom den hemligaste avdelningen inom den franska underrättelsetjänsten. Foto: Xavier Lahache /Canal+
Ingmarie Froman, journalist som länge bevakat och rapporterat från Frankrike menar att vissa händelser i serien är kusligt lika sanna skeenden i fransk politik.
2 av 2
Ingmarie Froman, journalist som länge bevakat och rapporterat från Frankrike menar att vissa händelser i serien är kusligt lika sanna skeenden i fransk politik. Foto: Björn Andersson/ Sveriges Radio.
Nordegren & Epstein 25 september

Falsk identitet en sann bild av fransk identitet?

11 min

Vi dyker ner i serien Falsk identitet med journalisten Ing-Marie Froman. Vad kan den lära oss om fransk politik?

TV-serien Falsk identitet är inne på sin tredje säsong och den legendariska byrån i Paris där agenternas tillvaro fylls av kodnamn, hemligheter och relationer fängslar många tittare. Vi bjöd in Ing-Marie Froman som under många år rapporterade från Frankrike och som följer Malotru och hans kollegor. Vissa händelser i serien är kusligt lika sanna skeenden i fransk politik, och det är nog inte bara en tillfällighet, tror hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".