John Zanchi
Socialdemokraternas valgeneral John Zanchi. Credit: Socialdemokraterna

Kan ”svetsaren Löfven” vinna valet?

8:15 min

John Zanchi, som har anlitats för att hjälpa Socialdemokraterna vinna valet 2018, är först ut i vår intervjuserie med riksdagspartiernas valgeneraler. Louise vill bland annat ha svar på om det är en bra eller dålig idé att lansera Stefan Löfven som ”svetsaren”.

I serien tar vi reda på hur valgeneralerna kommer lägga upp valrörelsen och vilken taktik som kommer att tillämpas för att få väljarna att inse att just deras parti har bäst politik.

John Zanchi menar att Socialdemokraterna är det parti som ser verkligheten för vad den är och gör något åt det. Två områden ska ligga i fokus under valkampanjen: att utveckla den svenska modellen och upprätthålla lag och ordning

- Det är klart att många människor har känt att de ”gamla partierna” inte sett de problem som de själva har sett. De människorna, oavsett vilket parti de röstade på i det förra valet, ska känna att socialdemokratin är ett alternativ för dem 2018, säger John Zanchi.

Related

Our journalism is based on credibility and impartiality. Swedish Radio is independent and not affiliated to any political, religious, financial, public or private interests.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".