Carl Ishizaki, köksmästare, med en elefantsnabelmussla
Carl Ishizaki, köksmästare, med en elefantsnabelmussla Foto: Björn Andersson/ Sveriges Radio

Elefantsnabelmusslans storslagna entré på krogen

4:24 min

Geoduck eller elefantsnabelmusslan som den också kallas är up and coming bland havets läckerheter.

Idag kommer Carl Ishizaki, köksmästare på Sushi Sho, till studion med en geoduck och berättar om den hajpade delikatessen.

Ett djur som, enligt Thomas, ser ut som ett ”levande sexuellt trakasseri” medan Louise tycker att mer liknar en elefantsnabel. – Just den här kommer ifrån Stilla Havs-kusten. Det är en mussla som lever vid strandkanten. Det går att tillaga den men jag serverar den helst rå tillsammans med wasabi, säger Carl Ishizaki.

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Thella Johnson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista