Anna-Karin Wyndhamn.
Anna-Karin Wyndhamn. Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Julstress

Så minskar du på julens "måsten"

Supernannyn Anna-Karin Wyndhamn om hur du överlever julstressen
9:43 min

Julbasarer, obligatorisk kransbindning och meterlånga önskelistor. Kraven som kan komma med julbestyren är många. Hur ska vi ta oss an december på bästa sätt?

Många barnfamiljer har det tuff under december månad. Det är mycket som ska hinnas med och pengarna ska räcka. Idag ska vi prata om hur december kan bli en lite mer behaglig månad och så undrar vi också om för många paket gör barnen bortskämda. Anna-Karin Wyndhamn, känd från tv-programmet Supernanny Sverige, gästar dagens program. Louise tycker till exempel svårt att se glädjen i kransbidning i grupp. – För mig är kollektivt pyssel en öm punkt, men man måste inte delta, säger hon.

Anna-Karin Wyndhamn tror att många känner en press och att man måste kompensera i december för allt som inte har blivit gjort tidigare under året. Och hon tror att det är viktigt att man sprider ut alla måste över året. – Hur ser november ut, vad kan vi göra i januari istället, säger hon.

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Minna Grönfors

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".