1 av 5
Finns det nya sorts träd som kan använda solljus?
2 av 5
Finns det verkligen inget tekniskt trix för att slippa detta?
3 av 5
Tips: vädra snabbt och rejält, och stäng av radiatorn under tiden.
4 av 5
...att köpa en stadsjeep?
5 av 5
Var det miljöklokt av EU-kommissionens ordförande Barosso...

Vetenskapsradions veckomagasin 9 februari

Idag: telefonväkteri om klimatet

Vad undrar du om framtidens klimat? Veckans program är ett telefonväkteri där ni lyssnare fått ringa in och ställa frågor om klimatet.
Experter i studion: Jessica Cederberg Wodmar - projektledare för klimatfrågor på Naturvårdsverket - som svarar på frågor om hur vi, alla, påverkar klimatutecklingen i vårt eget vardagsliv och vad vi kan göra åt det.  Meteorologiprofessor Erland Kjellén vid Stockholms universitet  svarar på frågor om de stora klimatsammanhangen och hur mycket forskarna egentligen   vet om vår påverkan på klimatet, och vad det kan leda till.


Är du nyfiken på vad världens klimatforskare spår om framtiden kan du läsa  den senaste rapporten från FN:s internationella klimatpanel IPCC. Finns i både lång och kort version:

Http://www.naturvardsverket.se/dokument/klimat/index.html

Vill du veta hur stor koldioxidbov just du eller din familj är? På naturskyddsföreningens hemsida kan du på några minuter räkna ut din ”klimatprofil” och avlägga ett klimatlöfte:

http://skarv.snf.se/klimatloftet/index.html

Vill de veta vad du själv kan göra för att förbättra oddsen att bli en miljöhjälte, finns här en länk som lönar sig att läsa:

http://www.naturvardsverket.se/dokument/klimat/index.html

I studion: Kristoffer Gunnartz och AnnLouise Martin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".