Mer kreativ av dataspelande beroende på humör

Att spela datorspel kan göra oss mer kreativa, om man är på rätt humör. Det konstaterar två amerikanska forskare efter att ha gjort ett kreativitetstest på ett hundratal högskolestudenter som fick spela dansspelet Dancing Stage där man som spelare ska kunna hinna trampa i rätt takt på upplysta rutor i golvet.

Mest kreativa var två mycket olika grupper: spelarna med mycket energi och som var på bra humör, men även spelarna som hade lägst energi och var på dåligt humör.
Fast det fanns skillnader. Medan de glada spelarna var kreativa genom att komma med nya idéer var de surmulna spelarna kreativa genom att vara mer analytiska. Båda viktiga ingredienser i kreativitet, enligt forskarna.

Huvudförfattarna Sundar and Hutton, presenterade sin studie den 23/5 på det 58:e årsmötet för International Communication Association (ICA) i Montreal, Kanada

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista