Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Detta är sändningsledningen vid Sveriges Radio med ett viktigt meddelande till allmänheten i Sundsvalls kommun, Västernorrlands län. Det brinner i ett ställverk utanför Stockvik med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västernorrland.
(Publicerat igår kl 23.44)

E-postkulturen kartlagd

Är det okej att avskeda en anställd via e-post, och hur viktig kommunikation kan vi tänka oss att sköta via mejl? I en stor internationell studie har e-postkulturen på stora företag världen över kartlagts. och svaren är delvis förvånande.
I undersökningen har IT-chefer på 852 storföretag i tretton länder, bland annat ett femtital i Sverige, intervjuats om hur man använder e-posten på arbetsplatsen. - Och resultaten är överraskande, säger Jonas Ivervall på företaget Veritas Software som gjort undersökningen. Studien visar till exempel att hälften av de svenska storföretagen använder e-post för stora och viktiga affärskontrakt. Det kan handla om köp på hundratusentals kronor som slutförs via ett mejl. Det visade sig också att företagen använder e-post när det handlar om mycket personliga meddelanden. Man skickar ofta ett mejl när man vill ge en anställd negativ kritik och tillsägelser, och på fyra procent av företagen ansåg man det vara okej att ge folk sparken via e-post. Någon övergripande etisk policy för e-postanvändande fanns inte på företagen. Undersökningen visade också att det råder stora brister när det gäller säkerhetstänkandet. Eftersom alltfler viktiga företagsdokument lagras i form av e-postmeddelanden, så ökar kraven på säkra och stabila e-postsystemet. Men intervjusvaren visade att de flesta företagen helt saknade regelverk och rutiner för hur man, till exempel, effektivt räddar och återställer ett kraschat e-postsystem. - Och allt det här är, anser Jonas Ivervall, både när det gäller säkerhet och de etiska perspektiven, är något man borde se över och bestämma sig för hur man ska hantera på sitt företag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".