För mycket vatten leder till inkontinens

Nära en halv miljon svenskar, majoriteten kvinnor, lider av inkontinens. Mycket beroende på att vi idag dricker för mycket vatten och kaffe, det skriver Dagens Nyheter idag.
Kvinnor kissar vanligtvis ungefär en och en halv liter per dag, men de som söker hjälp mot inkontinens kissar ofta dubbelt så mycket. Idag lider en halv miljon svenskar, där majoriteten är kvinnor, av inkontinens och uroterapeuter vid bland annat Karolinska sjukhuset i Solna säger till Dagens Nyheter att ett sätt att slippa problemen är att förändra sina levnadsvanor. Bland annat är det är viktigt att man inte dricker så mycket om det inte är så att man är törstig. Annars kan man få problem med inkontinens eftersom man måste kissa alldeles för ofta. Enligt uroterapeuterna är kaffe en speciellt stor bov i sammanhanget, eftersom det är urindrivande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".