Säkerhet givet tema på IT-mässa

På tisdagen öpnnade en av de största IT-mässorna i Sverige, Networks Telecom, på Stockholmsmässan. Mässan pågår i tre dagar dag och handlar till stor del om IT-säkerhet, i en tid då spam och virus är vanliga problem för datoranvändare.
Trots bistra tider för branschen räknar arrangörerna för Networks Telecom med fler besökare i år jämfört med förra året. Ungefär 400 IT-företag deltar på Stockholmsmässan och bland dem många säkerhetsföretag som fått mer och mer att göra efter alla problem med spam, oönskad e-post, och virus. Bland de företag som säljer virusprogram är övertygelsen att det alltid kommer att finnas kryphål i operativsystemen, som hackers kan utnyttja. - Operativsystem är som ett språk som utvecklas hela tiden, och det går alltid att komma på nya sätt för att komma förbi de spärrar som finns inbyggda, säger Daniel Boksjö, på PCM International som medverkar på mässan. På grund av, eller tack vare detta, är IT-säkerhetsindustrin ett vinnande koncept just nu. Hackers gör det möjligt och enkelt att sälja antivirusproram datoranvändare. - Säljer man lås så vet man att det måste finnas tjuvar, annars köper man inga lås. Samma sak gäller oss. Hade det inte funnits hackers kanske vi hade gjort något annat som är mer produktivt än det vi gör just nu, säger Daniel Boksjö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".