Roger Wilson och Lena Nordlund sände direkt från Hötorget på Nobeldagen. Foto: Mattias Ahlm, SR
Nobelpriset 2009

Nobeldagen i P1

Lyssna på P1:s direktsändning från Nobeldagen, med Lena Nordlund och Roger Wilson. Möt nya och gamla Nobelpristagare, få svar på vad som gör en person till Nobelpristagare, vilka miljöer som kan få forskare att frodas och vad som händer efter Nobelpriset.

På Nobeldagen, den 10 december, sände P1 direkt från händelsernas centrum, på ett café med utsikt över Hötorget och anländande Nobelgäster.

Där mötte programledarna Lena Nordlund och Roger Wilson pristagare och prisutdelare för att få veta mer om det prestigefyllda priset och livet efter Nobelfesten. Samtidigt var reportern Camilla Widebeck på plats, på Konserthusets trappa, för att träffa gästerna på väg in till prisutdelningen.

Förutom att lyssna på, och ladda ner programmet, kan du på denna sida höra hemma hos-reportage i Nobelpristagarnas forskningslaboratorier, utmana dig själv i vårt Nobelfrågespel, se bilder från prisutdelningen och hitta länkar till fler intressanta Nobelprissidor.

Lyssna på några av årets pristagare:
Hör mer om tidigare pristagare:

Hör mer om litteraturpriset:

Läs mer om årets Nobelpris:


Testa dina Nobelkunskaper:

Se bilder från prisutdelningen:

Länkar:


vet@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista