Mindre salt i mat i New York

Nu vill New Yorks borgmästare att maten ska bli mindre salt, för nu ska mängden salt i restaurang- och färdigmat minska med 25 procent. Ett mål som ska nås under fem år.

Orsaken är att amerikaner får i sig mer än dubbelt så mycket salt som är rekommenderat. Men det beror inte på att de använder saltkaret på bordet särskilt mycket. Istället är det 80 procent av saltet som kommer från färdigmat eller restaurangmat.

Initiativet för att minska saltkonsumtion hoppas man ska leda till framför allt lägre blodtryck, rapporterar amerikanska medier.

Tidigare har New York förbjudit transfetter och rökning.

  

http://www.nytimes.com/2010/01/11/business/11salt.html?scp=2&sq=salt&st=cse

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".