Första klonade hästdjuret gäst på vetenskapskonferens

På måndagen går världens största vetenskapskonferens AAAS i Seattle in på sin sista dag. En av attraktionerna på den intensiva konferensen är en till synes helt vanlig brun mulåsna. Det som skiljer den från mängden är att den är det första klonade hästdjuret.

Konferensdagarna i Seattle har varit intensiva med forskningspresentationer som spänt över allt från barns språkutveckling, till livet i haven och nanoteknik.

Bland seminarierna har det också funnits plats för vetenskapliga jippon. Under helgen öppnades bland annat en populärvetenskplig mässa för allmänheten. Där, i en hage, fanns tre lite annorlunda huvudpersoner. Nämligen tre bruna mulåsnor, där den äldste är världens första klonade hästdjur. Vetenskapsradion är på plats i Seattle och har träffat mulåsnan och dess skapare i hagen på mässan.

–Vi ville vara de första att visa att det går att klona hästdjur, säger Gordon Wood vid University of Idaho, som uppenbarligen lyckats med sitt mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".