Vetandets värld 2004-03-04

Ett eldorado för nyfikna. En rapport från världens största vetenskapskonferens.

Kan det vara rätt att hälla ut järn i haven för att bromsa växthuseffekten? Finns det hav av flytande naturgas på Saturnus måne Titan? Det var några av ämnena på årets AAAS-konferens, som hade fokus på havsforskning - i vid bemärkelse.

Världens största vetenskapskonferens, AAAS eller triple-A-S som amerikanerna kallar den, hölls i år i Seattle i västra USA.

Där presenterades forskning från alla områden som vetenskapssällskapet AAAS omfattar - och det betyder all tänkbar naturvetenskaplig och teknisk forskning. En hel del görs tillgängligt även för icke-experter.

Från detta Eldorado för nyfikna har Camilla Widebeck tidigare rapporterat om kloningen av mänskliga stamceller, som offentliggjordes vid konferensen. I det här programmet får vi en inblick i några av de områden inom havsforskningen som presenterades på konferensen i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".