MaltWhisky - så tillverkas livets vatten

Vissa länder förknippas med drycker. Frankrike med vin, Tyskland med öl, Skottland med whisky.

Följ med på en resa i den vackra skotska övärlden och lär dig hur dess landskap, väder och kultur skapar en dryck som allt fler efterfrågar och njuter av - maltwhisky! Vilka hemligheter ligger bakom tillverkningsprocessen? Och vilken roll spelar vetenskap och teknik?

Möt whisky-entusiasterna som vallfärdar till Skottland där de  köpt sitt eget whisky-fat och hör hur de reagerar när de för första gången provsmakar sin egen whisky!  

Medverkande:
Carl Erik Brolund, lärare Stockholm
Per Ellsberger, författare och whiskyexpert, Helsingborg
Anställda på Springs Destillery i staden Campeltown på Mull of Kintyre i Skottland.

Redaktör för programmet är Staffan Forssell

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".