Veckomagasin 2004-07-23

Om fysikgurun Stephen Hawking och hans nya teorier om svart hål, om fladdermöss och rapport från stor Alzheimerkonferens.

Hawking och de svarta hålen

Fysikern Stephen Hawking la på en konferens i Dublin fram sina nya teorier om svarta hål, teorier om ett problem som fysiker brottats med i decennier eftersom kvantfysiken och Einsteins teorier inte har gått att få ihop.

Fladdermöss märkta

Vi följer med när fladdermusforskaren Johnny de Jong från Centrum för Biologisk Mångfald radiomärker vattenfladdermöss.

Alzheimerkonferensen i Philadelphia

Världens största Alzheimerkonferens hölls i veckan i Philadelphia, USA. Agneta Nordberg, professor i geriatrik, är just hemkommen därifrån och ger oss en sammanfattning av forskningsläget.

Nyhetssammanfattning från vara morgonnyheter

Om hur man inom projektet Don Quijote ska kunna rädda jorden från att krocka med asteroider, med obemannade rymdfarkoster som kan krocka bort asteroiden.

Och så har svenska forskare vid Umeå universitet visat vad det är med magsårsbakterien Helicobacter pylori som gör den så bra på att orsaka magsår.

Och så tog vi upp rödalgerna som sprider sig utanför Göteborg, och gör forskarna oroliga för att de ta över havsbottnarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista