Gustaf Klarin tog emot priset som delades ut av prins Carl Philip i Stadshuset. Foto:  Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, Foto: Pelle T Nilsson
Gustaf Klarins pris delades ut av prins Carl Philip i Stadshuset. Foto: Pelle T Nilsson/ Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien

Vetenskapsradions Gustaf Klarin belönad för sin journalistik

Vetenskapsradions reporter Gustaf Klarin fick igår ta emot Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens pris för föredömliga journalistiska insatser.

– Jag känner mig hedrad av att bli uppmärksammad av ett så illustert sällskap som KSLA, säger Gustaf Klarin som tog emot priset under en ceremoni i Stadshuset.

Akademien lyfter i sin motivering fram att han i program som Vetandets värld och Odla med P1 "förmedlat kunskap i frågor av stor betydelse för de areella näringarna. Han har medverkat till att skapa ett utvecklande möte mellan vetenskap och allmänhet och på så sätt tillgodosett det allmänna intresset att vara informerad. Han vågar vara inte bara förmedlande utan också djärvt ifrågasättande och källkritisk."

Gustaf Klarin delar priset med vetenskapsjournalisten Henrik Ekman, SVT.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista