En av vinnarna i Gatesstiftelsens tävling i Indien att ”återuppfinna” toaletten utan vatten- och energislösande teknik. E-toaletter har satts upp på över 2000 platser i Indien bland annat här på Manacaud School i Thiruvananthapuram.
En av vinnarna i Gatesstiftelsens tävling i Indien att ”återuppfinna” toaletten utan vatten- och energislösande teknik. E-toaletter har satts upp på över 2000 platser i Indien bland annat här på Manacaud School i Thiruvananthapuram. Foto: Bill & Melinda Gates Foundation
Världstoalettdagen 19 november

4,5 miljarder människor saknar toalett

Den 19 november firas världstoettdagen för att uppmärksamma hur många människor i världen som saknar en fungerande toalettlösning. Här bjuder vi på en mängd reportage om toaletter som vi på Vetenskapsradion gjort de senaste åren.

Allt från problem och nya toalettlösningar i Indien till hur man standardiserar spolning med hjälp av gula bajskorvsattrappet på toalettfabriken. En djupdykning i toalettreportage helt enkelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista