Läkemedelsverket tar upp kampen om olaga försäljning av läkemedel på nätet.

Folkhälsan är i fara, menar Läkemedelsverket som har satt samman en Olaga-grupp, varifrån man ska undersöka illegal försäljning och felaktig annonsering av olika kategorier av läkemedel och tekniska produkter, på nätet och på andra ställen.

-Det handlar mycket om livsstilmedikamenter som potensmedel och bantningsmedel och bot mot håravfall, säger Kerstin Hjalmarsson,blivande chef för den 12 personer starka gruppen, som drar igång sitt arbete i nästa vecka.

Exakt vilka produkter som säljs olagligt över nätet i Sverige vet man ännu inte på läkemedelsverket, men det är sådant man hoppas kunna ta reda på i den nya Olagagruppen, som skall samarbeta med liknande internationella grupper.

I Sverige skall Olagagruppen samarbeta med bla Rikspolisstyrelsen, Tullverket, Apoteket AB och Statens Folkhälsoinstitut för att göra sprida kunskap till allmänheten om riskerna med att handla mediciner på nätet

Ann Louise Martin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".