MUSIKGUIDEN I P3 MED JENNY SETH

19.30: Popologen, Gnucci Banana, Veckans MVP och Best Coast

I kvällens Musikguiden i P3 med Jenny Seth är det premiär för Popologen, den allvetande panelen som inte bara vet vad aktuella musikhändelser innebär, men också skådar framtiden utifrån dem. Medverkande i kväll är Maja Bredberg (Nöjesguiden) och Sara Martinsson (Musikguiden i P3).

Kvällens ämnen i Popologen:

 - Prince, som tidigare varit extremt svårflörtad, har gett sitt tillstånd för tv-serien Glee att låta Gwyneth Paltrow framföra hans "Kiss". Innebär detta att den lille funkmannen snart kommer att logga in på internet också?

 - Det verkar som att U2 är hetaste referensen bland hipsterpopband just nu. Kommer den trenden leda till att fler band bygger jättespindlar på scenen?
 
 -  Förra året var hon det stora stjärnskottet och nu petar Nicki Minaj  ner Kanye West från ettan på Billboardlistan. Vad är det som gör Nicki Minaj så framgångsrik och vad innebär det för kvinnliga rappare?

I övrigt i kvällens program: Det blir livemusik med Best Coast inspelat på Emmabodafestivalen förra året. Vi får en pratstund med Gnucci Banana som just nu är aktuell med mixtapet "Pero Spicey" tillsammans med Spoek Mathambo. Och så blir det en presentation av Cirkeln, programpunkten som startar på måndag där vi kommer att grotta ner oss i en diskografi, biografi eller rockmytologi. Först ut är Patti Smith.

Vi avrundar våra första dagar i livet med att utse Veckans MVP. 

Och så blir det en massa smashing musik, förstås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".