MUSIKGUIDEN I P3 MED JENNY SETH

CIRKELN: Läs Patti Smith med oss!

Märta Myrstener berättar om Cirkeln med Patti Smith
4:08 min

Häng med Musikguiden i P3 till Chelsea Hotel! Upplev det vilda livet i New Yorks konst- och rockscen på 60- och 70-talet tillsammans med Märta Myrstener, Martin Elisson och Nana Håkansson!

Under fyra måndagar framöver kommer vi i Musikguiden i P3 med Jenny Seth att läsa Patti Smiths självbiografi Just Kids. Boken vann priset National Book Award i USA och i vår återutges den i pocket.

Patti Smith kommer ursprungligen från Chicago och hennes debutalbum Horses från 1975 inspirerade och förebådade punkvågen som skulle komma ett par år senare. Sedan dess har Patti Smith släppt en väldigt sparsam men ändå strid ström av album, många diktsamlingar bland annat. Och så i höstas kom hennes självbiografi Just Kids.

Läs den tillsammans med Musikguiden i P3:s Märta Myrstener. Till sin hjälp för att prata om boken har hon Nana Håkansson, frilansjournalist och en känd röst för P3-lyssnare, bland annat som reporter på P3 Populär och programledare för Hallå P3, samt Martin Elisson: som lever rockmyten nästan lika mycket som Patti Smith själv, som medlem i Bad Cash Quartet och numer Hästpojken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".