MUSIKGUIDEN I P3

Måndag: Elin Ruth Sigvardsson! Rummet! Anna von Hausswolff! Cirkeln! Katakomb!

Musikguiden i P3 går in i veckans första kväll med fullt blås:

18.30-19.30 är det premiär för veckans gästredaktör när Elin Ruth Sigvardsson spelar låtarna som präglade hennes barndom i bilen med pappa.

19.30-22.00 är det Musikguiden i P3 med Jenny Seth där rummet står i fokus. Hur påverkas musiken av lokalen den framförs i? Musikjournalisten Johanna Paulsson och konsert- och klubbarrangören Jakob Grandin gästar studion för att prata om vad som händer med musik när den spelas i en annorlunda miljö. Det blir livemusik med Anna von Hausswolff i en konsert inspelad på Borås Konstmuseum, och vi får höra om akustik och arkitektur från experten Lars "Mossan" Mossberg från Sveries Radios avdelning för teknisk utveckling.

Dessutom hälsar vi på i Katakombs studio, vi fortsätter läsa Patti Smiths självbiografi i Cirkeln, och så blir det massa smashing musik förstås.

22.03-23.00 är det Musikguiden i P3 med din playlist. Den här veckan är det lyssnaren Emma Svensson som har satt ihop en ljuv popmix med en lätt doft av våren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".