MUSIKGUIDEN I P3 MED JENNY SETH

Vad händer med ljudet när popmusiken flyttar från scenen till... gruvan?

4:31 min

Rummet som musik framförs i påverkar naturligtvis konsertupplevelser, och vad händer då med popmusiken när den flyttar ut från traditionella scener till båtar, gruvor och industriområden?

Som musikjournalist har Johanna Paulsson (DN) sett oräkneliga bra och dåliga konserter på bra och dåliga scener. Som konsert- och klubbarrangör har Jakob Grandin ibland valt udda platser att köra spelningarna på. När de gästar studion i Musikguiden i P3 med Jenny Seth berättar de om sina erfarenheter när det gäller att uppleva musik i olika sorts lokaler.

Vilken är världens bästa lokal för att framföra musik i? Musikguiden i P3:s Märta Myrstener pratar med Lars "Mossan" Mossberg från Sveriges Radios avdelning för teknisk utveckling som jobbar mycket med ljud, bland annat när SR spelar in livemusik. Han har svar på vilka lokaler som passar bäst för olika sorters musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista