MUSIkguiden i P3 med Jenny seth

19.30: Tematimme om svartklubbar

På grund av kraven som lagen ställer går det inte att arrangera renodlade musik- och dansklubbar i Sverige. De som inte vill gå ut på krogar utan vill vara där musiken står i fokus hamnar därför på det illegala alternativet: svartklubben.

Tematimmen i Musikguiden i P3 med Jenny Seth handlar på onsdagen om svartklubbar. Vad är anledningen till att de är illegala? Vad skiljer en svartklubb från en restaurang med tillstånd? Hur låter musiken som spelas där och vilken roll spelar de för musiklivet i städerna?

Musikguiden i P3:s Sandra Mickelsson tar oss med på svartklubbssafari i Malmö. Vår reporter Philippa Magnusson har pratat med Göran Stenström, polisinspektör i Göteborg, för att höra hur lagen ställer sig till klubbarna. Dessutom tar expertpanelen med Kajsa Lindström (journalist på Sydsvenskan), Axel Björklund (nöjeschef på DN Kultur) och Kornél Kovács (DJ och klubbarrangör) ett helhetsgrepp på svartklubbskulturen. 

Musikguiden i P3 med Jenny Seth, onsdag 19.30 - 20.30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".