1 av 3
2 av 3
3 av 3
Live 12 maj kl. 21.03-22.00

LIVE: Kate Nash

Ikväll i Musikguiden i P3:s sista timme, mellan 21:03 och 22:00, får vi sällskap av Kate Nash! Alltihop började när hon skulle söka till en teaterskola och istället trillade utför en trappa och bröt en fot. Hon fick en elgitarr för att hon skulle ha något att göra under tiden hon inte kunde röra sig och började plinka och skriva låtar.´

Första singeln släpptes 2007 och fick pressas upp i nya upplagor när de första 1000 tog slut. Sen kom första albumet, Made of Bricks, och vände upp och ner på Kates liv. Efter en välbehövlig paus, då hon fick tid att göra "vanliga" saker som att fixa sin första lägenhet, en bil och lite annat, spelades andra albumet in. Det kom i våras och heter My Best Friend Is You.

När man börjar lyssna på Kate Nash tror man lätt att det är ännu en tjej som skriver gulliga poplåtar, men man bedrar sig! Dels är många av texterna allt annat än gulliga och musikaliskt kan det skena iväg åt vilket oväntat håll som helst. Och hon är en superskön tjej på scen! Generös och sprallig och hon ger sin publik allt hon har - och det är inte så lite det! Hon får alla att känna sig som om dom verkligen är hennes bästa vän!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".