Lördag 20 augusti: MUSIKGUIDEN I P3: SOMMARSESSION

Sommarsession sänder från Göteborgs Kulturkalas!

Musikguiden i P3: Sommarsessions sista festivalstopp för sommaren är på Göteborgs Kulturkalas. Där träffar vi Torbjörn ”Ebbot” Lundberg från Soundtrack Of Our Lives som bjuder på Göteborgs nostalgi. Vi får oss en guidad tur i Daniel Adams-Rays turnébuss och hänger med hiphopduon Moahamed Ali. Dessutom så har programledaren Kitty Jutbring plockat fram förra årets Sommarsession spelning med Timo Räisänen ur P3:s musikarkiv.

Efter sju veckor och nio festivaler är Sommarsession den här veckan framme vid sitt sista festivalstopp för sommaren. Förra lördagen sände vi ifrån Way Out West i Göteborg och vi stannar kvar i ”Lilla London” även den här veckan och rapporterar ifrån Göteborgs Kulturkalas. Det var planerat att rockgruppen Takida skulle spela live i programmet, men eftersom de tvingats ställa in pågrund av att sångaren Robert Pettersson fått problem med sin hals så bjuder vi istället på en av förra årets bästa Sommarsession-spelningar, nämligen den med Timo Räisänen. En spelning som är värd en repris då P3 Guld prisade Timo Räisänen både tolkade Håkan Hellström och bjöd på ett legendariskt hårdrocksvrål under spelningen.

I programmet på lördag så har vår reporter Niklas Folkeson bokat in en träff med Torbjörn ”Ebbot” Lundberg från Soundtrack Of Our Lives som är ett av banden som spelar på Göteborgs Kulturkalas. Idag reser Ebbot runt i hela världen och spelar sin musik men det var faktiskt i Göteborg som allt började eftersom TSOOL grundades där. Därför tar Niklas med Ebbot upp i "Göteborgshjulet" så de kan blicka ut över staden och vara lite nostalgiska. Efter åkturen tar Niklas en kopp kaffe med sångerskan Vidya. Vidya har sitt ursprung från Indien och bor numera i Göteborg. Vidyas musik har kallats för ”poppig konstmusik” och ”experimentell Melodifestival”. 

I programmet hör du också när vår andra reporter Josefin Johansson hänger med Daniel Adams-Ray i hans turnébuss. Förutom att Daniel visar runt i sin turnébuss så pratar de två också om pengar, eller snarare bristen på pengar. Dessutom så har Niklas bokat in en träff med hiphopduon Mohammed Ali som också de spelar på Göteborgs Kulturkalas. Duon är just nu aktuell med första albumet som de valt att döpa till Vi. När Niklas träffar killarna kommer han försöka ta reda på vem av killarna som är smartast.