Robin Gibb under en konsert 2008. Han blev 62 år. (Foto: Scanpix)
MUSIKGUIDEN I P3 MED JENNY SETH

Hej då och tack för musiken, Robin Gibb

2:48 min

En av världens mest glittrande röster har tystnat. Den legendariske Bee Gees-sångaren Robin Gibb avled i går efter en lång tids kamp mot cancer. Han blev 62 år gammal.

Gruppen bildades redan 1959 på Isle of Man av bröderna Robin, Barry och Maurice Gibb. Under 70-talet utmärkte de sig som skickliga låtmakare och sångare, men det var under disco-eran i slutet av årtiondet som de fick sitt definitiva genombrott. I och med Stayin' Alive och Saturday Night Fever blev discon mainstream satte enorm prägel på pop och populärkultur. Barry, med sin falsett, var stjärnan, men Robins klara vibratostämma gjorde minst lika mycket för Bee Gees speciella sound.

Av bröderna är nu endast Barry kvar i livet. Tvillingbrodern Maurice dog 2003, 53 år gammal och yngste brodern Andy Gibb, också han popstjärna, dog 1988, bara 30 år gammal.

Vår reporter Iman Hazheer ringde upp P3-legendaren Kaj Kindvall, som snackar Bee Gees arv och berättar om vem Robin Gibb var i gruppen:


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista