Albin Gromer, Beldina Malaika, Malena Uamba, Seinabo Sey, Aleks och Dante Kinnunen är några av de nya svenska talanger som Mats Nileskär träffat.
MUSIKGUIDEN I P3: SOUL MED MATS NILESKÄR

Möt den nya svenska soulvågen

Vita linjer i mörk materia. Det handlar om musik som är på väg någonstans. Vuxen ur en genrelös generations kärlek till soul, hiphop, house, dubstep och diverse electronica-varianter.

Det förutsägbara förvandlas till skavda drömmar och finstämda melodier. Något svävande och atmosfäriskt bortom våra föreställningar om vad som är pop, R&B och sådant. Normbrytande kvinnor har siktet inställt på musik som inte gjorts förut, medan sensibla män skapar ett eget uttryck ur The Dream-, Drake- och Weeknd-influensen.

Lyssna på när Mats Nileskär möter bland andra Dante, Seinabo Sey, Duvchi, Beldina, Newkid, Malena Uamba, Samson For President, Aleks, Albin Gromer och Niklas Von Arnold.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista