1 av 3
Johan om bilden: "Varje dag var vi utan elektricitet mellan två och sex timmar så då jobbade med vi stearinljus och utan datorer. Man kan se lite notes om vad som behövde göras klart på Rudeboy, We Ok och Yoshua Alikuti i bakgrunden.. samt en beskrivning av killen som ägde studion om hur man kan tjäna pengar på musik i Malawi."
2 av 3
The Very Bests Esau Mwamwaya.
3 av 3
The Very Bests Johan Hugo.
MUSIKGUIDEN I P3 MED JENNY SETH

Afrika och popmusiken - en timme om The Very Best och arvet efter Graceland

1986 släppte Paul Simon sitt epokgörande album Graceland, tungt influerad av afrikanska tongångar och med tidens bästa sydafrikanska musiker i studion.

För några veckor sedan släppte den Londonbaserade svensk-malawiska duon The Very Best sitt hyllade andra album MTMTMK och tog sin korsbefruktning mellan västerländsk och afrikansk dansmusik till en ny nivå.

Musikguidens reporter Marcus Morey-Halldin träffade duons svenska hälft Johan Hugo, som berättar om skivinspelningen i Malawi. I studion diskuterar Jenny Seth och Emil Arvidson vidare kring mötet mellan västerländsk och afrikansk popmusik och arvet efter Paul Simon.


Tips: Kolla in
Lyssna också på:


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".