Dave Rowntree, Alex James, Graham Coxon och Damon Albarn på scen. Foto: Scanpix
Musikguiden i P3 Live

Lyssna på och peppa inför Blur - med en spelning från glansdagarna 1995

Ett av 90-talets absolut mest inflytelserika band var brittiska Blur. Tillsammans med ständiga rivalerna Oasis gjorde de britpopen till genren i allas walkmans och stereos under ett helt decennium. 2002 lämnade dock gitarristen Graham Coxton och Blur upplöstes, men sju år senare var han tillbaka och sedan dess har Blur både gjort bejublade spelningar och givit ut nytt material.

Under 2012 har det bubblat rejält om bandet, men nyligen annonserade Damon Albarn att Blurs spelning under OS-avslutningen i London på söndag blir den sista. Två dagar innan det stannar de dock till i Göteborg för att äntra scenen på Way Out West och vad passar inte bättre som uppladdning inför det, än att lyssna på Blur under deras absoluta peak?

Året är 1995, skivan The Great Escape har just kommit ut och bandet står på The Mile End Stadiums scen på hemmaplan i västra London. Här är Bonus: Lyssna på Sara Märta Höglunds


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".