MUSIKGUIDEN I P3 MED JENNY SETH

ÖGONBLICKET: "Kicka Göran Persson och sätt Mona på posten" - Mona Sahlin gör en cameo i Feven-video

I serien Ögonblicket tittar vi på mer eller mindre epokavgörande ögonblick i svensk musikhistoria.

"Kicka Göran Persson och sätt Mona på posten" - så rappade Feven vid millennieskiftet i sin feministiska singel Bränn BH:n. Vid ungefär samma tid hade dåvarande integrationsministern Mona Sahlin kommit tillbaka till politiken efter att ha varit borta på grund av den så kallade Toblerone-affären, där hon hade använt statens kreditkort för eget bruk. Trots att hon i efterhand hade betalat alla utgifter blev det ändå ett stort mediedrev och Sahlin blev hårt kritiserad.

I låten fortsätter Feven med att rappa "Säga vad ni vill, men ingen baxar som Sahlin", och räcker Mona Sahlin en Toblerone i videon.

Musikguidens Iman Hazheer träffade Mona Sahlin för att blicka tillbaka på ögonblicket då framstående kvinnor i varsin värld möttes och då Riksdagen sammanblandades med Stockholmsförorten Akalla, under videoinspelningen av "Bränn BH:n".


Lyssna på tidigare ögonblick här:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".