2 av 2
Jason Molina (Foto: Secretly Canadian)
MUSIKGUIDEN I P3 MED TINA MEHRAFZOON

"Tack snälla Jason för all ångest du har gett mig" - Vi minns Jason Molina

En av vår tids finaste singer/songwriters är död. Jason Molina blev bara 39 år gammal. Från mitten av nittiotalet släppte han soloalbum under namnet Songs: Ohia men övergick 2003 till att spela med sitt band Magnolia Electric Co.

Musikguiden i P3 med Tina Mehrafzoon hyllar - och minns Molina tillsammans med musikerna och fansen Markus Svensson och Roger Olsson:


Klicka Läs mer för livekonsert, dokumentär, spellista med mera.

Anton Almqvist har du tidigare hört i bland annat Musikguiden och P3 Populär. Han kallar sig dock Jason Molina-fan i första hand och journalist i andra.

Anton hälsar:

"Inte sällan är det i musiken vi finner den bästa trösten när vi är nedstämda, ledsna och förstörda. För några av oss är dessa känslomässiga dalar synonyma med en man och hans dystra sångepalett: Jason Molina. Tyvärr var musiken inte tillräckligt för att hjälpa Jason Molina undfly sina demoner och alkoholproblem. Världen har förlorat ännu ett geni. Jason Molinas fans har förlorat sin hjälte. Jag avslutar med de viktigaste orden Jason visste och den fras han ständigt använde för att visa sin uppskattning för sina passionerade fans: THANK YOU."

Anton har satt ihop en Spotify-spellista med ett urval av Jason Molinas stora produktion:

Ur liveredaktionens arkiv hämtar vi en spelning från Accelerator-festivalen i Malmö, 2005-07-05:

Se även den vackra minidokumentären "The Road Becomes What You Leave" som skildrar Magnolia Electric Co på turné över prärien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".