High Life (Foto: Emelie Einebrant)
MUSIKGUIDEN I P3 MED DJ:S

Zouk bass, tropisk house och afrorave med High Life

High Life är tillbaka med den bästa klubbmusiken från världens alla hörn just nu. Kvällens mix börjar tungt och hypnotiskt med den nya tropiska genren zouk bass och dess angolanska syskon och föregångare tarraxinha. Buraka Som Sistema introducerade nyligen zouk bass på en omtalad spelning på Boiler Room. Sen dess har flera andra artister släppt egna zouk bass-spår och grävt fram det angolanska syskonsoundet. Det bästa av båda genrerna kommer du höra i kvällens mix, bl.a. av svenska Dance Kill Move, angolanska Killamu och Buraka Som Sistema såklart.

Senare bryter vi av med nigeriansk rap och kongolesisk hiphop av D.I.S. Guise och Didjak Munya innan vi skruvar upp tempot med ett exklusivt spår av sydafrikanska producenten Dj Spoko och remixer av Auntie Flow och Jose Marquez samt släpp från bl.a. Aero Manyelo, LV, Gregor Salto och Allen Craig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista