Julia Spada (foto: Leo Cabrera)
MUSIKGUIDENS SOUND OF 2014

Fem svenska popstjärnor som får sina stora genombrott 2014

Vi är glada att alla bakåttittar på 2013 är över - nu blickar vi framåt! Tillsammans med P3:s musikredaktörer har vi på Musikguiden i P3 tittat i spåkulan och listat fem svenska artister som kommer att få sina stora genombrott under 2014. Lyssna på ljudklippet för att höra hur de låter!

5. Eric Rapp

I höstas klev det upp en kille på scen i Idol. Han kom trea i tävlingen, men har alla möjligheter till vinster framför sig. Han ser bra ut, han låter bra och har spännande sound. Eric har alla förutsättningar att få stora hits.

4. HNNY

HNNY är ett projekt från Johan Cederberg som genom att vara del i producentduon Montauk var inblandad i mycket av den bästa svenska popen som kom 2013. HNNY (uttalas "Honey") är en egen tolkning av dansant musik som hämtar inspiration i r&b.

3. Nonono

Den här spännande trion har redan pangat en jättehit. "Pumpin Blood" var 2013 års mest spelade låt i P3. Det smittande visslandet tog oss och bitar av Europa med storm och ny singel kommer inom kort.

2. Seinabo Sey

Att höra Seinabo Seys "Younger" har varit en fysisk upplevelse. Låten och sången och hela hennes varande bär en kraft som det inte finns några gränser för hur långt det kan tas. Fortsätter det på det här sättet kommer vi vara tagna av henne hela 2014 också.

1. Julia Spada

Hon har redan bevisat att hennes unika röst kan lyfta upp låtar till att bli de bästa av hits. Under 2013 gästade hon andra producenter och hann bland annat med att göra "Lägg dig ner" med Mack Beats, mästerverket som hamnade etta på Musikguidens lista över 2013 års bästa låtar. 2014 kommer Julia Spada att träda fram som en storstjärna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".