Tina och Fille i Musikguidens studio.
KRONOLOGEN

Ison & Fille började när hiphop var botten - "Fortsatte köra för vi älskade det"

På måndagen fick vi finbesök i studion av Felipe "Fille" Leiva Wenger, ena halvan av Ison & Fille som under de senaste tio åren som duo och i Highwon varit svensk hiphops giganter. I intervjuserien Kronologen går vi igenom Filles karriär från a till ö, en karriär som började i uppförsbacke precis när svensk hiphop efter inledande framgångar verkade vara på väg att somna in.

Sedan debutalbumet Vår sida av stan kom 2002 har Ison & Fille släppt en lång rad album och singlar och cementerat sig som några av de största i svensk hiphop. Och efter de svåra åren i mitten av 00-talet börjar Fille se ljuset. På lyssnarfråga från Alejandra om när hiphopen kommer in i "det kulturella finrummet på riktigt" säger han:

 - Det kanske tar ett tag till. Sverige är ett pop-och rockland, men kidsen som växer upp idag lyssnar mycket på svensk hiphop så i nästa generationsskifte så kommer den hamna där.

Hela intervjun med Fille hör du här nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista