Reaktioner på #viktigastelåten
#viktigastelåten

Identitet, inspiration och tröst - #viktigastelåten enligt er

Under dagen har det kommit in mängder av bidrag till vårt sökande efter #viktigastelåten - låtar som har betytt och betyder det där lilla extra. Vi älskar alla personliga, rörande och värmande bidrag som kommit!

Hela veckan jagar vi i Musikguiden i P3 efter den #viktigastelåten. Varesig det är "Shoreline" eller "Ghetto Gospel" vill höra din berättelse om den där enskilda låten som sticker ut från mängden och har en alldeles speciell innebörd för just dig.

Vi har fått in massor av bidrag på sociala medier under dagen och vi ser en tendens: Den #viktigastelåten i väldigt mångas liv handlar om att hitta sin identitet och att hitta inspiration för att satsa på grejer, men också helt enkelt för att orka.

"#viktigastelåten är 'U.N.I.T.Y' med Queen Latifah", säger Yasmin på Twitter, "Fattade inte texten som barn men älskade videon och första gången jag såg en brud rappa."

På Twitter berättar också Erik om Frank Oceans "Bad Religion": "Den kom ut samtidigt som jag kom ut för mig själv, och träffade alla känslor på prick."

På Google+ säger Christian: "Bruce Springsteens 'Atlantic City'. Anledningen är högst personlig men det handlar om att hur nattsvart allt än är så finns det en strimma av hopp."

På Instagram ger Helena en stark motivering till varför Kents "Utan dina andetag" är #viktigastelåten för henne: "Den får mig att orka igenom de allra mörkaste stunder och påminner mig om min mamma som hastigt lämnade oss när jag var ung. Men det är viktigt att vara stark för de kvarlevande och bestämma sig för att orka sig igenom alla motgångar i livet."

Vi är helt tagna av de starka berättelser ni kommer med. De får en helt ny betydelse för låtarna för oss också! Keep'em coming! 

Vilken är #viktigastelåten för dig? Berätta här i kommentarsfältet, eller på sociala medier under #viktigastelåten. Du kan också maila p3musikguiden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".