Breakup
Breakup

Julia Spada och Saturday Monday har ett band ihop: möt Breakup

De är två producenter med starka viljor och bestämda mål, men lyckligtvis har Julia Spada och Ludvig Parment samma mål. Är Breakup projektet som kommer ge dem det stora genombrottet?

När vi i januari 2014 listade artisterna vi spådde skulle få det stora genombrottet 2014 var Julia Spada högst på listan. Hon var visserligen med på Linda Piras P3 Guld-vinnande "Knäpper mina fingrar (remix)" och dök upp både här och där, men några sololåtar blev det aldrig. De sparade hon för det nya projektet Breakup, en duo hon har tillsammans med Ludvig Parment, också känd som Saturday, Monday.

 "Att samarbeta i låtskrivandet är en ny grej för mig. Jag har mest suttit hemma och gjort musik helt själv. Med Breakup har jag fått lära mig att släppa in andras idéer i musiken", säger Julia.

Varken Julia eller Ludvig beskriver sig som en lagspelare. De säger båda att de vet bäst om hur en låt ska vara och att de inte vill kompromissa.

"Jag har gjort massa samarbeten och det är ett kul sätt att jobba, men Break Up är precis vad jag vill göra och hur jag vill låta", säger Julia.

Du hör premiären av Breakups kommande singel i Musikguiden i P3 tisdag 18.30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".