Mwuana i Metropol 2011
Mwuana när han uppträdde i En kärleksattack på svensk hiphop 2011. Foto: Cassandra Mattsson/Sveriges Radio
RECENSION

2015 är Mwuanas år – och han är här för att stanna

Mwuana är just nu en av de mest hypade artisterna i Sverige. Han har med sin EP-trilogi som släppts under året tryggat sin plats i hiphop-sveriges hjärta. Musikguidens reporter Anna Rosenström har lyssnat och tyckt till om senaste släppet "3: Nibla".

I fredags släppte Mwuana den nya EPn "3: Nibla" som är producerad av just Nibla, en producent från Göteborg. Nibla har satt sin prägel på skivan med sina atmosfäriska trap-produktioner som gifter sig på ett njutigt sätt med Mwuanas autotunade rap.

Det är fortfarande den Mwuana som vi är vana vid. Killen med känslorna på utsidan. Han som blandar kärleksförklaringar till sin tjej med texter om drömmar, droger och pengar. Framtoningen är kaxig och rättfram, men blir aldrig ren skrytrap.

Mwuana har hittat sitt tilltal och unika flow. Som han själv säger i låten "Flexa Mina" handlar det inte om att rappa så snabbt som det går.

Med den senaste EPn är det klart att det här är Mwuanas 2015, och han är här för att stanna.

Den kanske inte innehåller den självklara hiten som "Toppen" blev. Men den har potential till att bli i alla fall mitt soundtrack till en stundande, sval höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista